Home

Bun venit pe site-ul Campusului Studențesc Galați
Răspunzând activ la solicitările şi cerinţele normelor de convieţuire specifice vieţii studenţeşti, Universitatea „Dunărea de Jos” aloca o atenţie deosebită cazării studenţilor români, studenţilor străini care vin la studii în baza unor acorduri de cooperare sau prin programele internaţionale (CEEPUS, ERASMUS, SOCRATES), cadrelor didactice din străinătate şi invitaţi ai Universităţii noastre cu ocazia unor conferinţe, simpozioane, şcoli de vară, comisii de doctorat, punând la dispoziţie spaţii de cazare moderne conform standardelor europene.

Spaţiile de cazare, servirea mesei şi petrecerea timpului liber, aflate în patrimoniul Universităţii “Dunărea de Jos” sunt formate din 11 cămine, o cantină restaurant, o capelă studenţească, două săli de sport, un cabinet medical studenţesc, fiind repartizate în trei campusuri universitare: “A.I.Cuza”, “22 Decembrie”, “Stiintei”.

Capacitatea de cazare în căminele studenţeşti depăşeşte 3000 de locuri.

Poți afla mai multe informații despre căminele studențești aici Cantina Studenţească din cadrul complexului studenţesc “Al. I. Cuza” are o capacitate de 1000 locuri. Studenţii care servesc masa în Cantina Studenţească beneficiază de o subvenţie substanţială oferită de către Ministerul Educaţiei Tineretului şi Cercetării, astfel o masa de pranz poate costa intre 5 si 8 ron ( felul unu, felul doi si desert ).

Mai multe informații despre cantinele studențești poți găsi aici Cabinetul Medical Studenţesc vine în întâmpinarea problemelor legate de starea de sănătate a studenţilor punând la dispoziţie un personal tânăr ,dar cu o vasta experienţa şi o dotare demna de camera de gardă a unui spital de urgenţă.

În cadrul căminelor studenţeşti funcţionează şi o Capelă studenţească înfiinţată cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale Casian Crăciun, Episcopul Dunării de Jos.

Plata regiei de cămin este una din cele mai scazute din România datorită unei politici sociale pozitive a Universităţii, care caută să ofere posibilitatea studenţilor cu venituri reduse de a avea acces la Sistemul de Învăţământ Superior.