Direcția cămine și cantine

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

CĂMINE
CANTINE
FACILITĂȚI

Despre Direcția cămine și cantine

Răspunzând activ la solicitările şi cerinţele normelor de convieţuire specifice vieţii studenţeşti, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi aloca o atenţie deosebită cazării studenţilor români, studenţilor străini care vin la studii în baza unor acorduri de cooperare sau prin programele internaţionale (CEEPUS, ERASMUS, SOCRATES), cadrelor didactice din străinătate şi invitaţi ai Universităţii noastre cu ocazia unor conferinţe, simpozioane, şcoli de vară, comisii de doctorat, punând la dispoziţie spaţii de cazare moderne conform standardelor europene.

CAMPUS

Spaţiile de cazare, servirea mesei şi petrecerea timpului liber, aflate în patrimoniul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt formate din 11 cămine, o cantină restaurant, 3 minicantine, capelă studenţească, două săli de sport, o spălătorie și un cabinet medical studenţesc, fiind repartizate în trei campusuri universitare: „Al.I. Cuza”, „22 Decembrie” și campusul „Științei”. Capacitatea de cazare în căminele studenţeşti depăşeşte 3000 de locuri.

Campusul „Al. I. Cuza”

Situat în partea de est a oraşului Galaţi, Campusul “Al. I. Cuza” este unul din cele mai cochete campusuri universitare din România, acest aspect fiind dat de îmbinarea dintre arhitectura cladirilor şi micul parc situat între căminele studenţeşti. Camerele sunt prevăzute cu 2 ,3, 4 paturi și beneficiază de săli de lectură, săli fitness şi aerobic , săli de forță , spaţii de menaj dotate cu maşini de spălat şi maşini de uscat, internet.

Complexul „22 Decembrie”

Complexul studenţesc „22 Decembrie” este format din două cămine şi o spălătorie cu capacitatea de cazare de 330 locuri. Camerele din complexul studenţesc „22 Decembrie” sunt dotate cu grup sanitar propriu și  internet.

Cantina Studenţească

Cantina Studenţească, din cadrul complexului studenţesc “Al. I. Cuza”, și minicantinele au o capacitate de peste 300 de locuri. Studenţii care servesc masa în Cantina Studenţească beneficiază de o masă de prânz care poate costa între 6 și 15 lei (felul unu, felul doi și desert ).

Campus UDJG

Meniu Cantină Studențească

Noutăți

Cazarea în camere de tip izolator

an universitar 2022 – 2023 Cazarea în camere de tip izolator se va face pe baza analizei dosarelor depuse la sediul Direcției cămine și cantine – Cămin F, etajul 1,[…]

Read more

În atenția studenților cazați în căminul G

       Pentru a putea pregăti Căminul G pentru cazările din noul an universitar 2022-2023, studenții care au locuit, în acest cămin, pe perioada verii se vor muta luni,[…]

Read more

Calendarul cazărilor 2022 – 2023

 Calendarul cazărilor 2022 – 2023 În intervalul 26 – 27 SEPTEMBRIE 2022 – cazare studenţi din ANUL I LICENȚĂ În intervalul 27 – 28 SEPTEMBRIE 2022  – cazare studenţi cu PRECAZARE CONFIRMATĂ În[…]

Read more
ro_RORomanian